Македонија 55 милиони евра, а Србија 1,9 милијарди евра странски директни инвестиции во првата половина од 2019

Во првата половина од годинава во Македонија влегле само 55,6 милиони евра странски директни инвестиции, што е најслабо прво полугодие

Прочитај повеќе

Македонија и Србија сакаат удел во идната нуклеарна централа „Белене”

Бугарскиот заменик-премиер Томислав Дончев изјави за весникот „Труд” дека Македонија и Србија сакаат удел во идната нуклеарна централа „Белене”. Дончев,

Прочитај повеќе

Фолксваген планира отворање на голема фабрика, фаворити се Бугарија и Србија?

Управниот одбор на германскиот гигант Фолксваген планира отворање на голема фабрика на „истокот на Европа“. Две земји се споменуваат како

Прочитај повеќе

Кинеска компанија во Србија ќе произведува електрични автобуси

Кинескиот производител на електрични автобуси „Јинлонг“ за два месеца ќе започне да ги користи погоните на „Икарбус“ во Белград, каде

Прочитај повеќе

Србија: Младите претприемачи во првите 2 години од работењето се ослободени од данок

Додека во Македонија следната година ќе се воведе прогресивен данок при што ќе пораснат трошоците за плати на високо квалитетниот

Прочитај повеќе
error: Content is protected !!