Антикризни мерки или предизборна кампања? Владата на 120.000 невработени ќе им даде платежни картички вредни 18 милиони евра!

Според информаците на Фактор планирана е поддршка за невработените лица, односно 120.000 лица кои исполнуваат специфични услови ќе добијат платежни

Прочитај повеќе

Според Ангеловска 119.500 вработени имаат зголемени плати поради мерката за субвенционирање

Во просек по 3.500 денари покачување на платите добија 119.500 вработени во јануари, како резултат на мерката за субвенционирање на

Прочитај повеќе

Владата ќе потроши 43,9 милиони денари за субвенции на печатени медиуми

Владата усвои информација за реализација на Програмата за поддршка за печатење и дистрибуција на печатени медиуми за 2019 година, информираат

Прочитај повеќе

Обезбедени се 15 милиони денари за субвенции за вградување плински уреди

„Со ребалансот на Буџетот се обезбедени проектираните 15 милиони денари за субвенционирање на граѓаните кои сакаат да вградат уреди на

Прочитај повеќе

Државата ќе ги субвенционира физичките лица кои ќе инвестираат во соларни електрани на приватно земјиште

Државата ќе ги субвенционира и граѓаните кои ќе инвестираат во соларни електрани на приватно земјиште. Идната недела ќе биде распишан

Прочитај повеќе

Субвенции од 30 милиони денари за промена на прозори или купување и ставање на соларни панели

Годинава за субевнционирање на граѓаните за промена на своите прозори, или купување и ставање на соларни панели Владата обезбеди 30

Прочитај повеќе

Започна пријавувањето за субвенции за соларни колектори и ПВЦ-прозорци во домаќинствата

Започна пријавувањето на домаќинствата за надоместување на дел од трошоците за купени и вградени ПВЦ или алуминиумски прозорци и за

Прочитај повеќе
error: Content is protected !!