Македонски компании со национален штанд ќе се претставуваат на значајниот прехранбен саем WORLD FOOD MOSCOW

Дванаесет македонски компани со Национален штанд од денес до 27 септември ќе се претставуваат на најзначајниот прехранбен саем во југоисточна

Прочитај повеќе

Анѓушев до кинескиот амбасадор: Кинеските инвеститори се добредојдени во Македонија

Заменик-претседателот на Владата задолжен за економски прашања, Кочо Анѓушев, го прими новоименуваниот амбасадор на Народна Република Кина, Н.Е. Жанг Зуо.

Прочитај повеќе

Народна банка: Девизните резерви бележат раст, ниска инфлација и раст на БДП од 3,1% во вториот квартал

Поволните движења во економијата продолжува и во третиот квартал, оценуваат од Народната банка во последниот месечна информација за септември 2019

Прочитај повеќе

Југоисточниот регион има најголемо учество во креирање на бруто-додадената вредност во земјоделството

Југоисточниот регион има најголемо учество во креирање на бруто-додадената вредност во земјоделството, во коешто учествува со 31,2 процента. На второ

Прочитај повеќе

Американците ги надминаа Швајцарците по нето финансиски имот по глава на жител и станаа најбогата нација во светот

Американците сега се најбогата нација во светот, ги надминаа Швајцарците, додека богатството постепено се „топи“ во остатокот од светот, како

Прочитај повеќе

Македонија ќе се задолжи за 125 милиони евра од Светска банка – заемот е одобрен денеска

Светска банка со заем од 125 милиони евра ќе и помогне на државава да ја зајакне одржливоста на јавните финансии

Прочитај повеќе

ИТ секторот бара полиберализирани закони, даночни олеснувања и либерализација на работните односи

Фискалните давачки, регулативата за работни односи и образованието се темите за кои денеска се дебатираше на форумот „Бизнис клима за

Прочитај повеќе

ЕУ се жали: Најмногу фалсификувани алкохолни пијалаци доаѓаат од Македонија

Царинските служби во Европската Унија спречиле влез на фалсификувани и опасни производи на европскиот пазар во вредност од 740 милиони

Прочитај повеќе
error: Content is protected !!