Претседателката на Европската централна банка: Потребно е регулирање на биткоинот кој се користи за перење пари

Претседателката на Европската централна банка (ЕЦБ) Кристин Лагард повика денес на глобално регулирање на трговијата со биткоин, наведувајќи дека оваа

Прочитај повеќе

Развојна банка на Македонија oдобри 5,9 милиони евра од бескаматната кредитна линија

Развојна банка на Македонија АД Скопје, започна со одобрување на кредитни барања за третата бескаматна кредитна линија со грант компонента,

Прочитај повеќе

Тасева од „Транспаренси Интернешнл- Македонија“: Извлекувани се пари од банките за да се слеваат на сметки на имоти на приватни лица

Слаѓана Тасева од „Транспаренси Интернешнл- Македонија“, во изјава за ТВ Алфа во врска со стечајот на „Еуростандард банка“, порачува дека

Прочитај повеќе

Вицегувернерката Нацевска: Новата регулатива ќе овозможи либерализација на пазарот на платежни услуги

Транспонирањето на директивите и регулативите на ЕУ, коешто тековно се одвива засилено, ќе создаде конкурентно окружување за квантитативен и квалитативен

Прочитај повеќе

Сефиданоски: Суперкомпјутерот на Nvidia ќе биде достапен за македонските истражувачи и научници

Анис Сефиданоски кој е декан на информатичкиот факултет на Европскиот универзитет, објави дека му пристигнал новиот суперкомпјутер на Nvidia, кој

Прочитај повеќе
error: Content is protected !!